Srnčí stehno na víně

Suroviny

600 g srnčího masa
50 g uzené slaniny
sůl
2 lžíce tuku
200 g kořenové zeleniny
1 dl horké vody
vývar
1 středně velká cibule
cukr
1 lžíce octa
bobkový list
celý černý pepř
nové koření
jalovec
badyán
kolečko citrónu
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mouky
3 lžíce brusinkového kompotu
1 dl červeného vína
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Opláchnuté maso vykostíme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Na rozehřátém tuku z každé strany osmahneme a vyjmeme. Do vypečeného tuku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu a nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme cukr, necháme ho zkaramelizovat a přilejeme horkou vodu. Vložíme opečené maso, pokapeme octem, přidáme koření, citrón, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkým vývarem a občas promícháme. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu poprášíme moukou, osmažíme, podle potřeby rozředíme a povaříme. Odstavíme a necháme částečně vychladnout, propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme (v tom případě napřed vyndáme koření, citrón a bobkový list). Přidáme brusinkový kompot, červené víno a dochutíme. Připravené porce na míse přelejeme šťávou a ozdobíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,645x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí stehno na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist