Velikonoční jehněčí

Suroviny

Cca 1 kg jehněčí kýty
1 lžíce másla
sůl, 2 stroužky česneku

Nádivka:
1 vejce
1 rohlík
250 ml mléka
2 lžíce másla
hrst zelené petrželové natě nebo kopřiv
1 malá mrkev
100 g slaniny
1 malá cibule
1 lžíce másla

recept nemá fotografii

Postup

Z jehněčí kýty připravíme plát, osolíme ho a potřeme drceným česnekem.

Připravíme si nádivku:
Jemně pokrájenou cibuli podusíme se slaninou, přidáme na jemné kostičky pokrájenou mrkev a ještě krátce opečeme. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, přidáme sůl, pepř, petrželku či kopřivy a vejce. Zalijeme mlékem a necháme chvíli odpočinout. Pak promícháme se směsí cibulky, slaniny a mrkve.

Nádivku dáme na plát, ten přehneme, obalíme plátky slaniny, zabalíme do alobalu nebo zpevníme potravinářskou nití a dáme péct. Když nádivka ztuhne, teprve maso obrátíme. Během pečení občas podléváme a přelévámě vypečenou šťávou. Ke konci pečení znovu obrátíme, potřeme máslem a upečeme dozlatova.

Podáváme s opečenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,815x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 3) 7.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční jehněčí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist