Řízky naruby

Suroviny

4 hovězí plátky
6 plátků anglické slaniny
3 vejce
3 drcené stroužky česneku
sůl
pepř
velká cibule nakrájená na půlkolečka
olej dle potřeby
strouhanka
voda

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme, potřeme česnekem,osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance, namočíme v rozšlehaných vejcích a do zlatova osmažíme na oleji z obou stran. Přendáme na talíř. Vezmeme malý pekáček nebo kastrůlek /aby se vešly vedle sebe 2 opečené řízky/, na dno dáme 2 velké, ale ne silné plátky slaniny, třetinu nakrájené cibule, 2 opečené řízky, na ně opět po plátku slaniny, druhou třetinu cibule, opět poslední dva řízky, zbylou slaninu a cibuli. Podlijeme čerstvým olejem /asi 3 lžíce a cca tolik vody/, pečeme v troubě pod pokličkou cca 1,5-2 hod. Masíčko musí být měkoučké. /Pozor-řízky musí být skutečně do pekáčku alespoň ve dvou vrstvách, aby se maso, slanina a cibule náležitě do sebe prosákly./

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7 049x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,11 (počet: 9) 9,11 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Řízky naruby


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist