Řízky naruby

Suroviny

4 hovězí plátky
6 plátků anglické slaniny
3 vejce
3 drcené stroužky česneku
sůl
pepř
velká cibule nakrájená na půlkolečka
olej dle potřeby
strouhanka
voda

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme, potřeme česnekem,osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance, namočíme v rozšlehaných vejcích a do zlatova osmažíme na oleji z obou stran. Přendáme na talíř. Vezmeme malý pekáček nebo kastrůlek /aby se vešly vedle sebe 2 opečené řízky/, na dno dáme 2 velké, ale ne silné plátky slaniny, třetinu nakrájené cibule, 2 opečené řízky, na ně opět po plátku slaniny, druhou třetinu cibule, opět poslední dva řízky, zbylou slaninu a cibuli. Podlijeme čerstvým olejem /asi 3 lžíce a cca tolik vody/, pečeme v troubě pod pokličkou cca 1,5-2 hod. Masíčko musí být měkoučké. /Pozor-řízky musí být skutečně do pekáčku alespoň ve dvou vrstvách, aby se maso, slanina a cibule náležitě do sebe prosákly./

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,322x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.11 (počet: 9) 9.11 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Řízky naruby


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist