Čokoládová zmrzlinová bomba

Suroviny

(pro 6 osob)
250 ml mléka
4 žloutky
100 g moučkového cukru
špetka soli
1 lžička skořice
50 g hořké čokolády
75 g lískových oříšků
50 g kokosek
3/8 l šlehačky

Na ozdobení:
1/8 l šlehačky
6 pralinek
12 kokosek
20 g strouhané čokolády

recept nemá fotografii

Postup

Mléko nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, cukr, špetku soli a skořici. Šleháme ve vodní lázni metličkou a zahříváme, dokud krém nezhoustne. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v krému. Necháme vychladnout (nejlépe v kovové nádobě a ve studené vodní lázni) za občasného promíchání. Lískové oříšky na pánvi opražíme dozlatova, necháme vychladnout a pak je umeleme. Kokosky rozdrolíme. Šlehačku ušleháme dotuha. Vše opatrně vmícháme do krému. Krém pak vlijeme do formy nebo misky a dáme zmrazit. Asi 30 minut před podáváním přendáme bombu z mrazničky do ledničky. Pak ji uvolníme z formy, vyklopíme na talíř a ozdobíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,396x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládová zmrzlinová bomba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist