Kuře a la bažant

Suroviny

1 větší kuře
50 g slaniny
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru z masoxu

recept nemá fotografii

Postup

Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme. Slaninu nakrájíme na proužky a částí kuře prošpikujeme. Máslo s olejem rozehřejeme a opečeme na něm maso po obou stranách. Pak ho vyjmeme a do výpeku dáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a oloupaný česnek nakrájený na plátky. Přidáme koření, vše lehce osmahneme, podlijeme vývarem a přidáme maso. Pečeme v troubě dočervena, při pečení ho občas obracíme a poléváme výpekem. Hotové maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a šťávu vydusíme na plotně na tuk. Vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme ji vodou podle potřeby a povaříme.
Kuře podáváme obložené zeleninou, olivami, brusinkami, hroznovým vínem nebo zavařenými houbami.
Příloha: rýže, vařené brambory. Omáčku podáváme zvlášť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,469x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.75 (počet: 8) 7.75 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře a la bažant


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist