Tortila

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
50 g sádla
1/2 hrnku vlažné vody
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Na vále smícháme prosátou mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto. Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bubliny. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků (můžeme odvážit) a každý rozválíme na kruh o síle listu papíru. Na plotně rozehřejeme suchou pánev a na ní opékáme každou placku z každé strany asi 10 sekund. Na tortilách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout, placka musí zůstat jinak světlá.
Tortily plníme opečeným masem, zeleninou a dresinkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 24,085x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.27 (počet: 49) 8.27 49 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tortila

Dada: Monday, September 19, 2011
Koukám, že anonym je asi velká kuchařka.
Markéta: Monday, March 28, 2011
Klasický čajový hrnek = cca 0,25 l, to je snad jasný, ne? ... Každopádně je to jedno, jde pouze o poměr těch složek, pokud toho chcete hodně, tak klidně litrák...
anonym: Monday, March 28, 2011
Hm a jakej hrnek? Litrák? :o(

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist