Anglické (slaninové) rohlíky
Suroviny
175 ml vlažné vody
120 ml vlažného mléka
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
2 lžíce bramborové kaše v sáčku
400 g hladké mouky
1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného
Na povrch rohlíků:
trochu oleje
grilovací koření (není nutné)
anglická slanina
strouhaný tvrdý sýr
![Anglické rohlíky ukázka receptu Anglické rohlíky](/Content/Images/Recipes/243_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Anglické rohlíky ukázka receptu Anglické rohlíky](/Content/Images/Recipes/243_preview.jpg)
![Anglické rohlíky ukázka receptu Anglické rohlíky](/Content/Images/Recipes/244_preview.jpg)
![Anglické rohlíky ukázka receptu Anglické rohlíky](/Content/Images/Recipes/245_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program na přípravu těsta. Po vykynutí vyklopíme na vál a rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na kruh, nakrájíme na 6-8 výsečí a každou stočíme do rohlíku. Klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každý rohlík potřeme směsí oleje a grilovacího koření, položíme na něj plátek anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Ještě chvíli necháme kynout a pak dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C na 20 minut dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 16 578x
![Počet hodnotících uživatelů: 28 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Anglické (slaninové) rohlíky
Hanule: | pátek 16. prosince 2011 |
Krájím na 32 dílků a balím slainu se sýrem dovnitř, nic nepadá a chutná ještě líp. Vrch potřu olejem a posypu kořením. Při oslavách mizí jako první. | |
anonym: | pondělí 11. dubna 2011 |
největší HNŮŮŮS | |
anonym: | pátek 25. února 2011 |
já to zbožňuju! | |
kristyna: | pátek 25. února 2011 |
me to chutna | |
kaja: | středa 9. června 2010 |
fuj hnus komu by to chutnalo | |
Lucie: | úterý 4. května 2010 |
Znamenité!!! Peči již jen z dvojité dávky!Také si myslím, že je těsto akorát.A pokud nemám bramborovou kaši(tu v prášku nekupuji)nahrazuji brambor. škrobem.Hodnotím 10! | |
Kunín: | pondělí 22. února 2010 |
ham a zase ham | |
Kunín: | pondělí 22. února 2010 |
ham a ham | |
anonym: | čtvrtek 31. prosince 2009 |
sou good | |
anonym: | pondělí 21. prosince 2009 |
Jsou velice dobré. | |
Markéta: | úterý 17. listopadu 2009 |
Rohlíky jsem dle tohoto receptu také vyzkoušela, bohužel jsem je nestihla ani vyfotit, byly hned pryč a vynikající. Doporučuji na rohlík dát místo slaniny a nastrouhané cihly dát jen nastrouhanou nivu, také nemá chybu ... | |
Markéta: | neděle 15. listopadu 2009 |
Hmmm, naopak, vypadají velmi lahodně a lákavě ;o) | |
Zdena: | neděle 15. listopadu 2009 |
Upekla jsem anglické rohlíky přesně podle receptu a těsto je akorát - přidala jsem i fotky | |
anonym: | úterý 10. listopadu 2009 |
to je špatny recept,těsto je velmi řidke!!!!!! |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!