Posvícenská kachna
Suroviny
1 kachna
sůl
kmín
1 hlávka zelí
1 cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce octa
1 sklenka bílého vína
1 lžíce cukru
1 větší brambor
několik menších jablek
![Posvícenská kachna ukázka receptu Posvícenská kachna](/Content/Images/Recipes/371_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Posvícenská kachna ukázka receptu Posvícenská kachna](/Content/Images/Recipes/371_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Kachnu očistíme, osolíme a okmínujeme (kmín může být drcený). Dovnitř vložíme jablka. Kachnu dáváme na pekáč prsíčky dolů, můžeme ji podložit dřívky nebo malou vařečkou. Trošku ji podlijeme a pečeme za občasného podlévání a přelévání výpekem dozlatova. Mezitím v kastrolu rozehřejeme sádlo, dáme na něj oloupanou a pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme jemně nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme, přidáme ocet, víno a cukr. Zelí krátce povaříme, a když je měkké, zahustíme ho oloupaným jemně nastrouhaným bramborem. Dobře promícháme a povaříme ještě asi 5 minut. Upečenou kachnu vyjmeme, výpek slijeme a svaříme.
Kachnu podáváme se zelím a knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 127x
![Počet hodnotících uživatelů: 22 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Posvícenská kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!