Posvícenská kachna

Suroviny

1 kachna
sůl
kmín
1 hlávka zelí
1 cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce octa
1 sklenka bílého vína
1 lžíce cukru
1 větší brambor
několik menších jablek

ukázka receptu Posvícenská kachna
Posunovut vlevo
ukázka receptu Posvícenská kachna
Posunout vpravo

Postup

Kachnu očistíme, osolíme a okmínujeme (kmín může být drcený). Dovnitř vložíme jablka. Kachnu dáváme na pekáč prsíčky dolů, můžeme ji podložit dřívky nebo malou vařečkou. Trošku ji podlijeme a pečeme za občasného podlévání a přelévání výpekem dozlatova. Mezitím v kastrolu rozehřejeme sádlo, dáme na něj oloupanou a pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme jemně nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme, přidáme ocet, víno a cukr. Zelí krátce povaříme, a když je měkké, zahustíme ho oloupaným jemně nastrouhaným bramborem. Dobře promícháme a povaříme ještě asi 5 minut. Upečenou kachnu vyjmeme, výpek slijeme a svaříme.
Kachnu podáváme se zelím a knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9 091x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 22) 8,00 22 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Posvícenská kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist