Zapečená treska se žampiony

Suroviny

1 konzerva žampionů (580 ml)
250 ml červeného vína
2 žloutky
50 g strouhaného eidamu
3 lžíce másla
2 červené cibule
1 lžička oregana
750 g filé z tresky
Šťáva z půl citronu
150 g zakysané smetany
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Žampiony necháme okapat a 2/3 nakrájíme na malé kousky, zbytek si necháme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zalijeme červeným vínem, přidáme oregano a chvilku podusíme.

Vzniklou houbovou omáčku dáme do vymazané formy. Filé očistíme, osolíme a opepříme a dáme do formy, na filé naskládáme celé žampiony. Smetanu a žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Touto směsí rybu přelijeme a nakonec posypeme sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu tresky. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme po dobu cca 15ti minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,770x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečená treska se žampiony

anonym: Tuesday, June 17, 2008
určite to vyskúšam, možno už zajtra. teším sa

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist