Meruňkovo-višňový nákyp

Suroviny

500 g meruněk
200 g višní
175 g mletých lískových oříšků
2 lžíce sójové mouky
3 bílky
dřeň z půlky vanilkového lusku
špetka soli
150 g medu (případně javorový sirup)
2 lžičky citrónové šťávy
práškový cukr na posypání
tuk na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Meruňky a višně omyjeme, višně vypeckujeme a meruňky rozpůlíme a vyndáme pecku. Vysokou nákypovou mísu vymažeme máslem a vysypeme 2 lžícemi lískových oříšků. Sójovou mouku rozmícháme ve 4 lžících vody. Bílky osolíme a ušleháme je na tuhý sníh. Za stálého míchání do něj přidáváme med, sójovou mouku a citrónovou šťávu. Poté vmícháme zbylé lískové oříšky smíchané s vanilkovou dření.

Do vysypané nákypové formy vložíme polovinu meruněk a višní, přelijeme je těstem. Na to poklademe zbylé meruňky a višně. Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Potom jej vyndáme, posypeme práškovým cukrem a ihned podáváme, dokud je nákyp ještě kyprý.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,771x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Meruňkovo-višňový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist