Meruňkovo-višňový nákyp

Suroviny

500 g meruněk
200 g višní
175 g mletých lískových oříšků
2 lžíce sójové mouky
3 bílky
dřeň z půlky vanilkového lusku
špetka soli
150 g medu (případně javorový sirup)
2 lžičky citrónové šťávy
práškový cukr na posypání
tuk na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Meruňky a višně omyjeme, višně vypeckujeme a meruňky rozpůlíme a vyndáme pecku. Vysokou nákypovou mísu vymažeme máslem a vysypeme 2 lžícemi lískových oříšků. Sójovou mouku rozmícháme ve 4 lžících vody. Bílky osolíme a ušleháme je na tuhý sníh. Za stálého míchání do něj přidáváme med, sójovou mouku a citrónovou šťávu. Poté vmícháme zbylé lískové oříšky smíchané s vanilkovou dření.

Do vysypané nákypové formy vložíme polovinu meruněk a višní, přelijeme je těstem. Na to poklademe zbylé meruňky a višně. Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Potom jej vyndáme, posypeme práškovým cukrem a ihned podáváme, dokud je nákyp ještě kyprý.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,283x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Meruňkovo-višňový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist