Krupicový nákyp s ovocem

Suroviny

500 ml mléka
3 lžíce krupice
6 vajec
100 g másla
2 vanilkové cukry
strouhaná kůra z jednoho citronu
špetka soli
1 vanilkový pudink
2 lžičky prášku do pečiva
150 g jahod
150 g rybízu
450 g rybízového rosolu

recept nemá fotografii

Postup

Mléko se špetkou soli přivedeme k varu a přisypeme krupici. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr a 6 žloutků. Přimícháme citrónovou kůru a vlažnou krupici. Kypřicí prášek s pudinkem rozředíme ve 4 lžících vody a vmícháme do krupicové hmoty. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Polovinu hmoty dáme do zapékací formy. Ovoce omyjeme a promícháme s rybízovým rosolem. Ovocnou směs naneseme na krupicové těsto, zakryjeme zbývajícím těstem a pečeme hodinu v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme teplé.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 784x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krupicový nákyp s ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist