Císařský trhanec

Suroviny

125 ml mléka
6 vajec
1 lžíce vanilkového cukru
250 g polohrubé mouky
100 g rozinek
špetka soli
máslo na pečení
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Rozšleháme mléko, žloutky se solí a vanilkový cukr. Přimícháme polohrubou mouku a přidáme rozinky, které jsme nakrátko namočili do teplé vody a osušili. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, který vmícháme do těsta.

Máslo si rozehřejeme v pekáčku a těsto do něj nalijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut. Po 20ti minutách vyndáme z trouby a těsto natrháme na větší kousky, obrátíme a znovu dáme péct po druhé straně.

Trhanec dostatečně posypeme moučkovým cukrem. Cukr by se měl v pekáčku ještě trošku roztavit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,397x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.60 (počet: 5) 7.60 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Císařský trhanec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist