Bramborový nákyp
Suroviny
1 kg brambor
2 cibule
1 lžička másla
2 lžíce slunečnicových semínek
250 ml mléka
250 ml hovězího vývaru (z kostky)
2 vejce
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce strouhanky
muškátový oříšek
sůl
pepř
Postup
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibule oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Zapékací formu vymastíme a na dno dáme plátky cibule, na ně brambory a posypeme slunečnicovými semínky.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mléko rozšleháme s hovězím vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Pokrm posypeme vločkami a strouhankou a zalijeme mléčnou směsí. Pečeme po dobu 50 – 60 minut, po 30ti minutách přikryjeme dle potřeby alobalem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,209x
Komentáře receptu Bramborový nákyp
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!