Bramborový nákyp

Suroviny

1 kg brambor
2 cibule
1 lžička másla
2 lžíce slunečnicových semínek
250 ml mléka
250 ml hovězího vývaru (z kostky)
2 vejce
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce strouhanky
muškátový oříšek
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibule oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Zapékací formu vymastíme a na dno dáme plátky cibule, na ně brambory a posypeme slunečnicovými semínky.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Mléko rozšleháme s hovězím vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Pokrm posypeme vločkami a strouhankou a zalijeme mléčnou směsí. Pečeme po dobu 50 – 60 minut, po 30ti minutách přikryjeme dle potřeby alobalem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,918x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist