Bramborový nákyp

Suroviny

1 kg brambor
2 cibule
1 lžička másla
2 lžíce slunečnicových semínek
250 ml mléka
250 ml hovězího vývaru (z kostky)
2 vejce
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce strouhanky
muškátový oříšek
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibule oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Zapékací formu vymastíme a na dno dáme plátky cibule, na ně brambory a posypeme slunečnicovými semínky.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Mléko rozšleháme s hovězím vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Pokrm posypeme vločkami a strouhankou a zalijeme mléčnou směsí. Pečeme po dobu 50 – 60 minut, po 30ti minutách přikryjeme dle potřeby alobalem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,209x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist