Zeleninové lasagne

Suroviny

250 g lazaní
250 g rajčat
40 g másla
30 g hladké mouky
500 ml mléka
200 g sýru gorgonzola
250 g řapíkového celeru
2 cibule
2 lžíce oleje
500 g špenátu
200 g žampionů
4 lžíce smetany
50 g slunečnicových semínek
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme na něm mouku, přilijeme mléko, sýr a necháme jej na mírném ohni rozpustit. Osolíme a opepříme.

Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s celerem ji osmahneme na oleji. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme ve zbylém oleji. Přidáme očištěný špenát.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do zapékací mísy nalijeme trochu omáčky. Ve vrstvách klademe do mísy střídavě lazaně, rajčata, cibuli a celer, žampiony a špenát a zaléváme omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky. Zapékáme po dobu 50 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,372x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 4) 9.00 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninové lasagne


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist