Zeleninové lasagne
Suroviny
250 g lazaní
250 g rajčat
40 g másla
30 g hladké mouky
500 ml mléka
200 g sýru gorgonzola
250 g řapíkového celeru
2 cibule
2 lžíce oleje
500 g špenátu
200 g žampionů
4 lžíce smetany
50 g slunečnicových semínek
sůl
pepř
Postup
Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme na něm mouku, přilijeme mléko, sýr a necháme jej na mírném ohni rozpustit. Osolíme a opepříme.
Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s celerem ji osmahneme na oleji. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme ve zbylém oleji. Přidáme očištěný špenát.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do zapékací mísy nalijeme trochu omáčky. Ve vrstvách klademe do mísy střídavě lazaně, rajčata, cibuli a celer, žampiony a špenát a zaléváme omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky. Zapékáme po dobu 50 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6,372x
Komentáře receptu Zeleninové lasagne
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!