Brněnské řízky

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 vepřové řízky z kýty
hladká mouka
3 vejce
strouhanka
20 g másla
120 g šunky
50 g sterilovaného hrášku
mléko
150 g sádla
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku nakrájenou na kostičky a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, 1 vejce, osolíme a vaříme za stálého míchání do ztuhnutí. Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně šunkovou směs (ne až k okrajům). Přeložíme je jako taštičky, okraje paličkou sklepneme, můžeme spíchnout párátkem. Řízky obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Zvolna smažíme po obou stranách na sádle.
Příloha: bramborová kaše, kompot nebo salát

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,926x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.75 (počet: 4) 7.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brněnské řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist