Dušená mrkev s vepřovým
Suroviny
Vepřová kotleta nebo plec
mrkev
máslo - Rama Coulines
cibule
sůl, pepř
vegeta
cukr
jíška
![Dušená mrkev s vepřovým ukázka receptu Dušená mrkev s vepřovým](/Content/Images/Recipes/182_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Dušená mrkev s vepřovým ukázka receptu Dušená mrkev s vepřovým](/Content/Images/Recipes/182_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Na másle necháme zpěnit cibulku (nejlépe v tlakáči), přidáme na malé kostičky nakrájené a osolené a opepřené maso (cca 2-4 kotlety) a orestujeme. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev (na struhadle)v množství cca o polovinu víc než je množství masa) a osmahneme.
Zalijeme vodou a necháme vařit v tlakáči cca 30 minut.
Na závěr dochutíme vegetou a cca 3-5 lžiček cukru (dle chuti). Zahustíme jíškou (používám granulovanou).
Příloha: vařený brambor
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 7 777x
![Počet hodnotících uživatelů: 15 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Dušená mrkev s vepřovým
anonym: | středa 26. března 2014 |
Neuvěřitelný humus! Mrkev po půl hodině v tlakáči bude jak sračka, zahuštění granulovanou jíškou, to je taky kulinářská bomba. Mrkev se přidává až k téměř hotovému masu a dělá se jen tak dlouho, aby křupala. Ochucuje se zázvorem, trochou pepře a špetičkou muškátového květu. Tohle je šlichta bez chuti a zápachu. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!