Dušená mrkev s vepřovým
Suroviny
Vepřová kotleta nebo plec
mrkev
máslo - Rama Coulines
cibule
sůl, pepř
vegeta
cukr
jíška

Postup
Na másle necháme zpěnit cibulku (nejlépe v tlakáči), přidáme na malé kostičky nakrájené a osolené a opepřené maso (cca 2-4 kotlety) a orestujeme. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev (na struhadle)v množství cca o polovinu víc než je množství masa) a osmahneme.
Zalijeme vodou a necháme vařit v tlakáči cca 30 minut.
Na závěr dochutíme vegetou a cca 3-5 lžiček cukru (dle chuti). Zahustíme jíškou (používám granulovanou).
Příloha: vařený brambor
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 8,164x
Hodnocení receptu:
6.33 (počet: 15)
6.33
15
10
6.33 (počet: 15)
6.33
15
10
Komentáře receptu Dušená mrkev s vepřovým
| anonym: | Wednesday, March 26, 2014 |
|
Neuvěřitelný humus! Mrkev po půl hodině v tlakáči bude jak sračka, zahuštění granulovanou jíškou, to je taky kulinářská bomba. Mrkev se přidává až k téměř hotovému masu a dělá se jen tak dlouho, aby křupala. Ochucuje se zázvorem, trochou pepře a špetičkou muškátového květu. Tohle je šlichta bez chuti a zápachu. |
|
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

