Grilovaná vepřová žebra
Suroviny
plochá vepřová žebra
marináda:
2 lžíce kečupu (podle chuti jemný nebo ostrý, případně obojí)
1 lžička francouzské hořčice
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce medu
1 stroužek česneku
sůl
mletý bílý pepř
lžička sójové omáčky
lžička worchestrové omáčky
olej
případně koření harisa




Postup
Ke grilování použijeme plochá masitá žebra. Naporcujeme je požadovanou velikost. Oloupeme a prolisujeme nebo utřeme česnek, přidáme ostatní přísady a směsí potřeme žebra. Necháme je marinovat v chladničce nejlépe přes noc. Druhý den je ugrilujeme (v mikrovlnce cca 30 minut).
Podáváme na prkénku s malým nožem, chlebem, hořčicí, kečupem, sterilovaným hráškem apod. a dostatečným množstvím ubrousků - jí se rukama.
Poznámka: do mikrovlnky dávám zbytek marinády do hlubokého talíře pod rošt a pak v ní chleba namáčíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 21,246x

Komentáře receptu Grilovaná vepřová žebra
anonym: | Friday, June 28, 2013 |
No to je super hnus skoro jak od Babici | |
anonym: | Thursday, August 2, 2012 |
mňam :)) | |
anonym: | Wednesday, May 9, 2012 |
Tak to bych si dal raději půlkylového bifťoura... | |
anonym: | Wednesday, May 9, 2012 |
Tak to je hnus... |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!