Mramorová bábovka
Suroviny
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
120 g tuku
200 g moučkového cukru
5 vajec
2/3 prášku do pečiva
250 ml mléka
2 lžíce kakaa
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
moučkový a vanilkový cukr na posypání





Postup
Změklý tuk utřeme do pěny s polovinou cukru, postupně přidáváme žloutky. Přidáme část mouky a mléko a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Sníh lehce vmícháme se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva do těsta. Asi do 1/3 těsta zamícháme kakao. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní větší část světlého těsta. Pak vlijeme tmavé těsto a trochu je promícháme vidličkou, aby vzniklo mramorování. Formu doplníme světlým těstem a nahrneme ho co nejvíce ke krajům. Pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 50 minut. Když se těsto nelepí na špejli v nejvyšším místě, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě chladnout asi 5 minut, vyklopíme ji na mřížku a hned pocukrujeme. Krájíme až po vychladnutí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 10,930x

Komentáře receptu Mramorová bábovka
anonym: | Friday, November 14, 2008 |
Moc dobrá. Mám plynovou troubu, takže si myslím, že v elektrické bude mnohem lepší. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!