Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Suroviny
600 g plece nebo kýty ze zvěřiny (srnčí, dančí nebo kančí)
200 g anglické slaniny
1 brusinkový kompot
100 ml červeného vína
50 g džemu
šťáva z 1 citrónu
150 g cibule
50 g hladké mouky
sůl, pepř
koření na zvěřinu
100 g oleje
ovoce na ozdobení (pomeranč, jablko apod.)

Postup
Maso rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, ochutíme kořením na zvěřinu. Plát poklademe plátky anglické slaniny, svineme do rolády a omotáme nití. Opečeme ji ze všech stran na polovině tuku. V druhé polovině osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme ji pod maso, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Kompot s džemem a červeným vínem rozvaříme. V citrónové šťávě dobře rozmícháme mouku a zahustíme jí omáčku.
Příloha: vařené brambory, bramborové krokety
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,468x

Komentáře receptu Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!