Zapečené kuřecí maso s bramborami a žampióny
Suroviny
½ upečeného nebo grilovaného kuřete
asi 1 kg brambor
250 g žampiónů
1 cibule
2 lžíce mraženéhoé hrášku
1 lžíce mražené kukuřice
sůl
olej
asi lžíce másla
2 vejce




Postup
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Kuře zbavíme kostí a nakrájíme na kousky. Cibuli a žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampióny a necháme podusit. Přidáme hrášek a kukuřici a ještě chvíli podusíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vyložíme plátky brambor. Trochu je posolíme a naneseme na ně rovnoměrně žampiónovou směs. Do pánve dáme maso, pokud máme výpek z kuřete, přidáme ho a maso prohřejeme. Pak jej rozložíme na žampióny. Nakonec naskládáme plátky zbývajících brambor. Posolíme, navrch dáme zbytek másla (buď rozpuštěného nebo nakrájeného na kousky) a dáme zapéci do vyhřáté trouby při 190.C asi na 30 – 40 minut. Vejce rozkvedláme v hrníčku, brambory jimi přejileme a necháme ještě zapéci, dokud se vejce nesrazí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6,247x

Komentáře receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a žampióny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!