Kmínové bramborové placky v rajské omáčce

Suroviny

800 g moučných brambor
sůl, pepř
50 g másla
150 g hladké mouky
mouka na zpracování
4-5 lžic mléka
3 lžíce celého kmínu
2 lžíce másla
250 g pasírovaných rajčat (v krabičce)
100 g zakysané smetany
1 lžíce pažitky
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme asi 25 minut doměkka. Pak je scedíme a ještě horké prolisujeme. Vmícháme lžičku soli a pak brambory necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200.C a plech vyložíme papírem na pečení. V kastrůlku rozpustíme 50 g másla. Z brambor, másla, mouky a mléka vypracujeme vláčné těsto. Z něj vytvarujeme pomoučněnýma rukama 12 kuliček a rozmáčkneme je na placky silné asi 1 cm. Rozložíme je na plech, posypeme kmínem a poklademe vločkami másla. Pečeme je v horké troubě asi 30 minut dozlatova a dokřupava. Mezitím do hrnce nalijeme pasírovaná rajčata a na středním ohni zahřejeme. Vmícháme smetanu a znovu krátce zahřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku. Touto směsí potřeme hotové placky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,075x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.00 (počet: 2) 6.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kmínové bramborové placky v rajské omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist