Kmínové bramborové placky v rajské omáčce

Suroviny

800 g moučných brambor
sůl, pepř
50 g másla
150 g hladké mouky
mouka na zpracování
4-5 lžic mléka
3 lžíce celého kmínu
2 lžíce másla
250 g pasírovaných rajčat (v krabičce)
100 g zakysané smetany
1 lžíce pažitky
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme asi 25 minut doměkka. Pak je scedíme a ještě horké prolisujeme. Vmícháme lžičku soli a pak brambory necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200.C a plech vyložíme papírem na pečení. V kastrůlku rozpustíme 50 g másla. Z brambor, másla, mouky a mléka vypracujeme vláčné těsto. Z něj vytvarujeme pomoučněnýma rukama 12 kuliček a rozmáčkneme je na placky silné asi 1 cm. Rozložíme je na plech, posypeme kmínem a poklademe vločkami másla. Pečeme je v horké troubě asi 30 minut dozlatova a dokřupava. Mezitím do hrnce nalijeme pasírovaná rajčata a na středním ohni zahřejeme. Vmícháme smetanu a znovu krátce zahřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku. Touto směsí potřeme hotové placky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,265x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.00 (počet: 2) 6.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kmínové bramborové placky v rajské omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist