Pikantní štika (nebo filé)
Suroviny
600 g štiky nebo filé
150 g oleje
100 g másla
50 g citrónu
3 papriky (zelená, červená a žlutá)
100 g cibule
100 g sterilovaných žampiónů
30 g černých oliv
případně chilli koření
koření na ryby
sůl
100 ml bílého vína
50 g hladké mouky

Postup
Porce ryby osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a opečeme na oleji. Přendáme je na mísu, potzřeme máslem a udržujeme v teple. Mezitím si připravíme pikantní směs. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené papriky, žampióny a olivy, krátce podusíme a zalijeme vínem. Dochutíme solí, případně chilli kořením a podáváme s rybou. Ozdobíme kolečky citrónu.
Příloha: vařené brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,349x

Komentáře receptu Pikantní štika (nebo filé)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!