Roštěná se smetanovou žampiónovou omáčkou

Suroviny

600 g roštěnek
150 g oleje
100 g másla
250 g žampiónů (mohou být i sterilované)
100 g hladké mouky
200 ml mléka
sůl, pepř
grilovací koření
petrželová nať
1 citrón
šlehačka

recept nemá fotografii

Postup

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Necháme je odležet a uvaříme si bešamelovou omáčku. Do rozehřátého másla vsypeme hladkou mouku, krátce ji osmahneme a zalijeme mlékem, smetanou a provaříme. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petrželku a pokrájené žampióny, případně dochutíme citrónovou šťávou. Těsně před podáváním ogrilujeme nebo skoro nasucho opečeme roštěnky. Podáváme je ozdobené kolečkem citrónu a šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,698x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Roštěná se smetanovou žampiónovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist