Roštěná se smetanovou žampiónovou omáčkou
Suroviny
600 g roštěnek
150 g oleje
100 g másla
250 g žampiónů (mohou být i sterilované)
100 g hladké mouky
200 ml mléka
sůl, pepř
grilovací koření
petrželová nať
1 citrón
šlehačka

Postup
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Necháme je odležet a uvaříme si bešamelovou omáčku. Do rozehřátého másla vsypeme hladkou mouku, krátce ji osmahneme a zalijeme mlékem, smetanou a provaříme. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petrželku a pokrájené žampióny, případně dochutíme citrónovou šťávou. Těsně před podáváním ogrilujeme nebo skoro nasucho opečeme roštěnky. Podáváme je ozdobené kolečkem citrónu a šlehačkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,989x

Komentáře receptu Roštěná se smetanovou žampiónovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!