Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou

Suroviny

600 g hlívy ústřičné
2 vejce
250 ml suchého bílého vína
200 g mouky
sůl, pepř
250 g rokfóru
100 ml mléka
200 g zakysané smetany
1 lžička kuliček zeleného pepře
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Připravíme si těstíčko tak, že žloutky rozšleháme s vínem, přidáme mouku, osolíme a vše důkladně promícháme. V případě potřeby přidáme ještě trochu vína. Směs necháme 10 minut odpočinout. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do směsi. Pak z plodnic oddělíme tuhé dřeně, větší kloboučky rozpůlíme. Houby osolíme, opepříme, namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova na oleji zahřátém asi na 170.C. Rokfór nastrouháme na jemném struhadle a vymícháme s mlékem dohladka. Přidáme smetanu, zelený pepř a vše důkladně promícháme.
Podáváme s bramborami, omáčku použijeme jako dipp.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,206x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.67 (počet: 3) 6.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist