Perníčky II

Suroviny

Těsto:
1 kg žitné mouky
1,5 kg pšeničné mouky
1 kg medu
4 vejce
500 g moučkového cukru
mletá skořice
drcené koření: badyán, hřebíček, anýz
strouhaná kůra z ¼ citrónu
8 g jedlé sody nebo prášku do pečiva
2 vejce na potření perníčků

Poleva:
420 g moučkového cukru
pár kapek citrónové šťávy
3 bílky

recept nemá fotografii

Postup

Med rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme vejce, cukr, žitnou mouku a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme do druhého dne v chladničce. Pak přidáme koření, citrónovou kůru, sodu a pšeničnou mouku a propracujeme. Těsto má být hodně tuhé.
Přísady na polevu mícháme tak dlouho, dokud se hmota neodlepuje od vařečky.

Těsto vyválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj tvary buď formičkami nebo podle vlastní fantazie (můžeme u něj vyrobit i chaloupku, stromky atd.). Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení, tvary na něj přendáme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 170.C dorůžova.
Hotové perníčky zdobíme polevou, kterou jsme si dali do mikroténového sáčku a ustřihli růžek. (Sáčky na zdobení perníčků jsou k dostání).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,177x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perníčky II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist