Perníčky II
Suroviny
Těsto:
1 kg žitné mouky
1,5 kg pšeničné mouky
1 kg medu
4 vejce
500 g moučkového cukru
mletá skořice
drcené koření: badyán, hřebíček, anýz
strouhaná kůra z ¼ citrónu
8 g jedlé sody nebo prášku do pečiva
2 vejce na potření perníčků
Poleva:
420 g moučkového cukru
pár kapek citrónové šťávy
3 bílky
Postup
Med rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme vejce, cukr, žitnou mouku a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme do druhého dne v chladničce. Pak přidáme koření, citrónovou kůru, sodu a pšeničnou mouku a propracujeme. Těsto má být hodně tuhé.
Přísady na polevu mícháme tak dlouho, dokud se hmota neodlepuje od vařečky.
Těsto vyválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj tvary buď formičkami nebo podle vlastní fantazie (můžeme u něj vyrobit i chaloupku, stromky atd.). Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení, tvary na něj přendáme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 170.C dorůžova.
Hotové perníčky zdobíme polevou, kterou jsme si dali do mikroténového sáčku a ustřihli růžek. (Sáčky na zdobení perníčků jsou k dostání).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,177x
Komentáře receptu Perníčky II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!