Perníčky II

Suroviny

Těsto:
1 kg žitné mouky
1,5 kg pšeničné mouky
1 kg medu
4 vejce
500 g moučkového cukru
mletá skořice
drcené koření: badyán, hřebíček, anýz
strouhaná kůra z ¼ citrónu
8 g jedlé sody nebo prášku do pečiva
2 vejce na potření perníčků

Poleva:
420 g moučkového cukru
pár kapek citrónové šťávy
3 bílky

recept nemá fotografii

Postup

Med rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme vejce, cukr, žitnou mouku a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme do druhého dne v chladničce. Pak přidáme koření, citrónovou kůru, sodu a pšeničnou mouku a propracujeme. Těsto má být hodně tuhé.
Přísady na polevu mícháme tak dlouho, dokud se hmota neodlepuje od vařečky.

Těsto vyválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj tvary buď formičkami nebo podle vlastní fantazie (můžeme u něj vyrobit i chaloupku, stromky atd.). Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení, tvary na něj přendáme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 170.C dorůžova.
Hotové perníčky zdobíme polevou, kterou jsme si dali do mikroténového sáčku a ustřihli růžek. (Sáčky na zdobení perníčků jsou k dostání).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,994x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perníčky II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist