Rolovaný bůček plněný zelím
Suroviny
Cca kilo libového vepřového bůčku
250g kysaného zelí
100-150g na nudličky nakrájené hlívy ústřičné
drobně nakrájená cibule
kmín
sůl
pepř
trochu cukru
3 lžíce sádla
2 nožičky párku
kousek syrové vyprané brokolice
na nudličky nakrájená steril. kapie.
Místo brokolice může být hrášek.

Postup
Poprosíme řezníka, aby nám udělal z libového bůčku bez kostí plát. Ten doma naklepeme, osolíme, opepříme. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla, přidáme asi 2 lžičky cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Pak přidáme kysané zelí, nakrájenou hlívu ústřičnou a asi 10 min. podusíme. Necháme částečně zchladnout. Pak rozetřeme na připravený bůček, rozložíme párky, střed plátu necháme volný a tam rozložíme brokolici a doplníme připravenou kapií. Pak roládu pevně svážeme a na velké pánvi nebo pekáčku zprudka opečeme na ohni na 2 lžících sádla ze všech stran. Pak rolku osolíme, opepříme, posypeme kmínem a trochu podlijeme vlažnou vodou a dáme pod pokličkou do trouby. Za občasného podlévání vypečenou šťávou nebo vodou pečeme doměkka. Ke konci sundáme pokličku, aby maso pěkně zčervenalo, vyndáme z trouby a necháme asi 10 min. v pekáči. Pak teprve naporcujeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Jaroslava,
Zobrazeno 4,275x

Komentáře receptu Rolovaný bůček plněný zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!