Rolovaný bůček plněný zelím

Suroviny

Cca kilo libového vepřového bůčku
250g kysaného zelí
100-150g na nudličky nakrájené hlívy ústřičné
drobně nakrájená cibule
kmín
sůl
pepř
trochu cukru
3 lžíce sádla
2 nožičky párku
kousek syrové vyprané brokolice
na nudličky nakrájená steril. kapie.
Místo brokolice může být hrášek.

recept nemá fotografii

Postup

Poprosíme řezníka, aby nám udělal z libového bůčku bez kostí plát. Ten doma naklepeme, osolíme, opepříme. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla, přidáme asi 2 lžičky cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Pak přidáme kysané zelí, nakrájenou hlívu ústřičnou a asi 10 min. podusíme. Necháme částečně zchladnout. Pak rozetřeme na připravený bůček, rozložíme párky, střed plátu necháme volný a tam rozložíme brokolici a doplníme připravenou kapií. Pak roládu pevně svážeme a na velké pánvi nebo pekáčku zprudka opečeme na ohni na 2 lžících sádla ze všech stran. Pak rolku osolíme, opepříme, posypeme kmínem a trochu podlijeme vlažnou vodou a dáme pod pokličkou do trouby. Za občasného podlévání vypečenou šťávou nebo vodou pečeme doměkka. Ke konci sundáme pokličku, aby maso pěkně zčervenalo, vyndáme z trouby a necháme asi 10 min. v pekáči. Pak teprve naporcujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,932x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.33 (počet: 3) 8.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rolovaný bůček plněný zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist