Rolovaný bůček plněný zelím

Suroviny

Cca kilo libového vepřového bůčku
250g kysaného zelí
100-150g na nudličky nakrájené hlívy ústřičné
drobně nakrájená cibule
kmín
sůl
pepř
trochu cukru
3 lžíce sádla
2 nožičky párku
kousek syrové vyprané brokolice
na nudličky nakrájená steril. kapie.
Místo brokolice může být hrášek.

recept nemá fotografii

Postup

Poprosíme řezníka, aby nám udělal z libového bůčku bez kostí plát. Ten doma naklepeme, osolíme, opepříme. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla, přidáme asi 2 lžičky cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Pak přidáme kysané zelí, nakrájenou hlívu ústřičnou a asi 10 min. podusíme. Necháme částečně zchladnout. Pak rozetřeme na připravený bůček, rozložíme párky, střed plátu necháme volný a tam rozložíme brokolici a doplníme připravenou kapií. Pak roládu pevně svážeme a na velké pánvi nebo pekáčku zprudka opečeme na ohni na 2 lžících sádla ze všech stran. Pak rolku osolíme, opepříme, posypeme kmínem a trochu podlijeme vlažnou vodou a dáme pod pokličkou do trouby. Za občasného podlévání vypečenou šťávou nebo vodou pečeme doměkka. Ke konci sundáme pokličku, aby maso pěkně zčervenalo, vyndáme z trouby a necháme asi 10 min. v pekáči. Pak teprve naporcujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,184x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.33 (počet: 3) 8.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rolovaný bůček plněný zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist