Baklava

Suroviny

4 plátky listového těsta
450 g pistácií (lze zčásti nahradit mandlemi a ořechy)
100 g cukru krupice
1 lžička mleté skořice
na špičku nože mletého hřebíčku
225 g másla
350 g medu
případně: 100 ml pomerančové a 100 ml citrónové šťávy
alobal

recept nemá fotografii

Postup

Menší pekáček vyložíme alobalem a vložíme do něj 1 plát vyváleného těsta. Potřeme ho rozpuštěným máslem a dáme na něj druhý plát těsta, který také potřeme máslem. Pistácie a případně ořechy a mandle nasekáme, smícháme s kořením a ½ polovinu této směsi rozsypeme na těsto. Překryjeme dalším plátem, potřeme ho máslem a posypeme zbylou ořechovou směsí. Poslední plát potřeme máslem a touto potřenou stranou jej přimáčkneme na ořechovou směs. Vrstvy těsta nařežeme asi do 2/3 do pravidelných geometrických tvarů (čtverečky, obdélníčky nebo čtverečky) a na závěr potřeme zbylým máslem. Pečeme v troubě předehřáté na 150.C asi 45 minut do zlatohněda. Pak si rozehřejeme med (nesmí dojít až k varu), můžeme do něj přilít pomerančovou nebo citrónovou šťávu, případně obě. Medem přelijeme baklavu a dáme na hodinu vychladnout. Po vychladnutí dokrájíme a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,568x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.75 (počet: 8) 7.75 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Baklava


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist