Treska s pórkem a čočkou
Suroviny
600 g tresky nebo jiné rybí filé
150 g čočky
20 g másla
Kelímek zakysané smetany (200g)
1 bobkový list
1 pórek
1 česnek
Mletý kmín
Nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče a jednoho citrónu
lžíce citrónové šťávy
sůl
mletý pepř
Postup
Propranou čočku dáme do kastrolu s bobkovým listem a česnekem, přilijeme vodu, aby byla čočka potopená a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut. Uvařenou čočku scedíme, vyndáme bobkový list a přidáme polovinu nastrouhané pomerančové kůry a všechnu citrónovou kůru. Okmínujeme, osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy.
Na másle orestujeme najemno nakrájený pórek, přidáme kelímek smetany a zbytek pomerančové kůry a vaříme 20 minut, dokud není pórek úplně měkký a smetana zhoustne. Dochutíme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
Filé naporcujeme, osolíme, opepříme a zamáčkneme ho do čočky. Každý kousek ryby překryjeme pórkem a pečeme v troubě asi 20 minut na 180 °C.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,982x
Komentáře receptu Treska s pórkem a čočkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!