Špenátový koláč

Suroviny

160 ml mléka
400 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
60 g másla
1 lžička cukru
1 vejce
1 žloutek
400 g listového špenátu
400 g rajčat
200 g uzeného špeku
3 cibule
2 lžíce bylinkového másla
2 stroužky česneku
200 g strouhaného sýra
mletá paprika
sůl, mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Ohřejeme mléko. Mouku přesijeme do mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme ohřáté mléko, vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout. Nejlépe na teplém místě. Máslo, cukr, špetku soli, vejce a žloutek vpracujeme do těsta. Vytvoříme kouli, kterou přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem nezdvojnásobí. Předehřejeme troubu na 180 °C. Špenát omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké části. Špek nakrájíme na úzké proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme bylinkové máslo na pánvi a všechny přísady krátce podusíme. Opepříme, osolíme a ochutíme mletou paprikou.

Těsto vyválíme na plech, na který jsme dali pečící papír a poklademe zeleninou. Prolisovaný česnek rozdělíme na koláč. Nakonec vše posypeme sýrem a pečeme asi 25 minut na spodním roštu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,480x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špenátový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist