Fazolový guláš
Suroviny
2 plechovky černých fazolí
1 plechovka oloupaných nakrájených rajčat
1 velká cibule
1 stroužek česneku
2 lžičky mletého indického kmínu
½ - 1 lžička chilli
1 lžička mletého koriandru
sůl, pepř
1 kelímek zakysané smetany
svazek čerstvého koriandru
plátky pomeranče

Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme dozlatova. Přidáme fazole a s nimi asi ¼ nálevu z fazolí a rajčata. Dobře promícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Dusíme na mírném ohni asi 15 minut, aby se chutě promísily. Během dušení občas promícháme, aby se fazole nepřipálily. Těsně před podáváním vmícháme nasekaný koriandr.
Na talíři ozdobíme 2 – 3 lžícemi zakysané smetany a podáváme s plátky pomeranče a chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,053x

Komentáře receptu Fazolový guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!