Rýže se slaninou a žampióny

Suroviny

200 g rýže
500 g nakládaných žampiónů
1 cibule
50 g anglické slaniny
Sůl, mletý pepř
1 lžíce másla
125 ml červeného vína
125 ml hovězího vývaru
2 lžíce zakysané smetany
1 červená paprika
1 zelená paprika

recept nemá fotografii

Postup

Rýži uvaříme v osolené vodě. Slijeme žampióny, celé rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm opečeme. Přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, přidáme žampióny a vaříme 5 minut. Směs podlijeme vývarem, zjemníme smetanou a promícháme. Nevaříme!
Očistíme papriky a nakrájíme je na malé kousky. Ty přisypeme k uvařené rýži a promícháme.

Rýži dekorativně vytvarujeme na talíře a do středu dáme žampióny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,585x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rýže se slaninou a žampióny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist