Játra s jablečnou omáčkou

Suroviny

800 g vepřových jater
40 g másla
olej
drcený pepř
sůl

OMÁČKA:
2 jablka
2 dl sladkého bílého vína
1 cibule
1 lžíce medu
1 lžíce dijónské hořčice
0,4 dl oleje
špetka soli

recept nemá fotografii

Postup

Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a lehce je naklepeme, potřeme olejem a opepříme. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na kostky a s drobně nakrájenou cibulí je na oleji opečeme. Přidáme med a za stálého míchání dusíme. Polovinu jablek vyndáme, do pánve přidáme hořčici, orestujeme, přilijeme víno osolíme a zvolna dusíme.

Mezitím játra opečeme z obou stran na rozpálené pánvi, přeložíme je do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby vyhřáté na 150°C.

Podušenou omáčku propasírujeme přes hustý cedník do kastrolu, přidáme výpek z jater a odebranou polovinu jablek a necháme přejít varem.

Játra před podáváním osolíme a podáváme přelité omáčkou. Jako přílohu podáváme rýži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 838x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra s jablečnou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist