Dušený květák na česneku
Suroviny
500 g květáku
5 stroužků česneku
1 cibule
2 lžíce másla
hrníček bujonu (masox)
sekaná pažitka
sůl
pepř

Postup
Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme ho do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme okapat a rozebereme ho na růžičky.
Na rozpáleném másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli s česnekem a zalijeme malým množstvím bujonu. Do připraveného základu vložíme květák, na mírném ohni ho podusíme doměkka. Dochutíme mletým pepřem, pažitkou a solí.
Podáváme jako přílohu k drůbeži, rybám nebo jako samostatný pokrm.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,422x

Komentáře receptu Dušený květák na česneku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.
Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.
Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!