Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Suroviny

4 kousky rybího filé
400 g pórku
200 ml smetany ke šlehání
1 bobkový list
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce pikantní hořčice
1 lžička citrónové šťávy
sůl
pepř
kerblík
hrubě mletý pepř na posypání
plátky citrónu na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Povaříme ho ve 300 ml osolené vody cca 8 minut. Necháme okapat a vývar zachytíme.

Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplote je v nálevu zhruba 8 minut dusíme.

Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a prohřejeme v ní pórek.

Na talíři filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,348x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 3) 10.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušené rybí filé v hořčičné omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist