Tuňák s chřestem
Suroviny
600 g filetu z tuňáka
350 g jahod
12 stonků zeleného chřestu
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce slunečnicového olje
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce drceného pepře
1 lžíce medu

Postup
Tuňáka nakrájíme podélně na špalíčky, které z jedné strany přimáčkneme na talířek posypaný drceným pepřem a uložíme do chladu.
Polovinu jahod rozmixujeme, propasírujeme a za stálého míchání svaříme se sójovou omáčkou a medem do zhoustnutí. Vmícháme lžící olivového oleje a uložíme v teple.
Odleželého tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji a uložíme v teple. Druhou polovinu jahod nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na slunečnicovém oleji. Z chřestu odřízneme stonky, spodní třetinu oškrábeme, stonky nakrájíme podélně na plátky a krátce je i s hlavičkami spaříme ve vroucí osolené vodě. Orestované jahody a tuňáka nakrájeného na plátky rozdělíme na talíře, přidáme chřest a jahodovou omáčku.
Příloha: Rýže
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,440x

Komentáře receptu Tuňák s chřestem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!