Tuňák s chřestem

Suroviny

600 g filetu z tuňáka
350 g jahod
12 stonků zeleného chřestu
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce slunečnicového olje
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce drceného pepře
1 lžíce medu

recept nemá fotografii

Postup

Tuňáka nakrájíme podélně na špalíčky, které z jedné strany přimáčkneme na talířek posypaný drceným pepřem a uložíme do chladu.

Polovinu jahod rozmixujeme, propasírujeme a za stálého míchání svaříme se sójovou omáčkou a medem do zhoustnutí. Vmícháme lžící olivového oleje a uložíme v teple.

Odleželého tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji a uložíme v teple. Druhou polovinu jahod nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na slunečnicovém oleji. Z chřestu odřízneme stonky, spodní třetinu oškrábeme, stonky nakrájíme podélně na plátky a krátce je i s hlavičkami spaříme ve vroucí osolené vodě. Orestované jahody a tuňáka nakrájeného na plátky rozdělíme na talíře, přidáme chřest a jahodovou omáčku.

Příloha: Rýže

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,220x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tuňák s chřestem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist