Lívance z brambor

Suroviny

600 g brambor
150 ml mléka
5 lžic hrubé mouky
3 vejce
5 lžic zakysané smetany
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek
1 bílek

recept nemá fotografii

Postup

Oloupané bramborys uvaříme v osolené vodě doměkka a prolisujeme. Zalijeme je vroucím mlékem a necháme stát, dokud nevychladnou. Po vychladnutí do nich vmícháme mouku, vejce a smetanu. Dosolíme, dopepříme a přidáme muškátový oříšek. Ušlehaný sníh z bílku vmícháme do těsta.

Lívanečník vytřeme olejem a necháme rozpálit na ohni. Z těsta na něm pečeme lívanečky, které podáváme se smetanou a kaviárem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,395x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 3.00 (počet: 1) 3.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lívance z brambor


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist