Jehněčí kotlety s rajčaty a olivami

Suroviny

600 g jehněčích kotletek
3 rajčata
150 g vypeckovaných zelených oliv
1 svazek jarní cibulky s natí
1 limetka
3 stroužky česneku
hladká mouka
olivový olej
hrst čerstvé pažitky
mletý pepř
sůl

MARINÁDA:
5 lžic olivového oleje
5 stroužků česneku
3 lžíce sušené bazalky
šťáva z jednoho citronu
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety potřeme toskánskou marinádou a necháme aspoň 2 hodiny odležet. Olivový olej smícháme s utřeným česnekem, solí, pepřem a pažitkou. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy také nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme rychle cibulku, rajčata a olivy. Odstavíme a ochutíme solí, pepřem a šťávou z limetky. Mezitím zprudka opečeme marinované kotlety na grilu. Podáváme na horké rajčatové směsi s čerstvým pečivem.

TOSKÁNSKÁ MARINÁDA:
Česnek nasekáme nadrobno a promícháme s ostatními surovinami. Dle chuti dosolíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,731x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kotlety s rajčaty a olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist