Jahodové košíčky
Suroviny
200 g lineckého těsta
100 g mražených jahod
100 g čerstvých jahod
2 dl smetany ke šlehání
50 g hotové jahodové omáčky (toppingu)
4 lžíce krystalového cukru
1/2 sáčku ztužovače šlehačky
hladká mouka
tuk na vymazání
Postup
Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu, vykrojíme z něj kolečka a vyložíme jimi formičky na malé košíčky. Rozložíme je na plech, těsto na dne propícháme vidličkou a upečeme dozlatova při 190 °C. Horké košíčky vyklopíme zformiček a dáme vychladnout.
Mražené jahody necháme mírně rozmrznout, slijeme z nich šťávu, kterou necháme stranou a jahody rozmixujeme s cukrem a toppingem. Smetanu vyšleháme dotuha, smícháme jí s 2/3 jahodové šťávy a rozmixovanými jahodami, naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do středu vychladlých košíčků.
Mezi okrajem košíčků a šlehačkou ponecháme volný prostor, který vyplníme zbylou jahodovou šťávou.
Nakonec košíčky ozdobíme čerstvými jahodami a a zakryté folií dáme na 2 hodiny do lednice.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,151x
Komentáře receptu Jahodové košíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!