Jahodové košíčky

Suroviny

200 g lineckého těsta
100 g mražených jahod
100 g čerstvých jahod
2 dl smetany ke šlehání
50 g hotové jahodové omáčky (toppingu)
4 lžíce krystalového cukru
1/2 sáčku ztužovače šlehačky
hladká mouka
tuk na vymazání

recept nemá fotografii

Postup

Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu, vykrojíme z něj kolečka a vyložíme jimi formičky na malé košíčky. Rozložíme je na plech, těsto na dne propícháme vidličkou a upečeme dozlatova při 190 °C. Horké košíčky vyklopíme zformiček a dáme vychladnout.

Mražené jahody necháme mírně rozmrznout, slijeme z nich šťávu, kterou necháme stranou a jahody rozmixujeme s cukrem a toppingem. Smetanu vyšleháme dotuha, smícháme jí s 2/3 jahodové šťávy a rozmixovanými jahodami, naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do středu vychladlých košíčků.

Mezi okrajem košíčků a šlehačkou ponecháme volný prostor, který vyplníme zbylou jahodovou šťávou.

Nakonec košíčky ozdobíme čerstvými jahodami a a zakryté folií dáme na 2 hodiny do lednice.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,980x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodové košíčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist