Vepřové žebírko se zeleninou na smetaně
Suroviny
4 porce vepřového žebírka
100 g čerstvých žampionů
50 g slaniny
1 červená paprika
1/2 lžíce nakládaných kaparů
100 ml smetany
3 lžíce smetany
svíčková omáčka z pytlíku
hladká mouka
máslo
voda
Postup
Vepřové žebírko osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme z obou stran na oleji.
K opečeným žebírkám přidáme máslo a dáme do lehce vyhřáté trouby, cca 140 °C pod pokličkou dusit.
Slaninu nakrájíme najemno a rozpustíme jí. K rozpuštěné slanině přidáme na plátky nakrájené žampiony, nakrájenou papriku, kapary a lehce orestujeme. Výpek dolijeme vodou, vsypeme sáček svíčkové omáčky, dobře rozmícháme a za stálého míchání přivedeme do varu. Omáčku vaříme za občasného míchání cca 5 minut. Do uvařené omáčky přimícháme smetanu a orestované žampiony a krátce povaříme.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,734x
Komentáře receptu Vepřové žebírko se zeleninou na smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

