Vepřové žebírko se zeleninou na smetaně

Suroviny

4 porce vepřového žebírka
100 g čerstvých žampionů
50 g slaniny
1 červená paprika
1/2 lžíce nakládaných kaparů
100 ml smetany
3 lžíce smetany
svíčková omáčka z pytlíku
hladká mouka
máslo
voda

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové žebírko osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme z obou stran na oleji.

K opečeným žebírkám přidáme máslo a dáme do lehce vyhřáté trouby, cca 140 °C pod pokličkou dusit.

Slaninu nakrájíme najemno a rozpustíme jí. K rozpuštěné slanině přidáme na plátky nakrájené žampiony, nakrájenou papriku, kapary a lehce orestujeme. Výpek dolijeme vodou, vsypeme sáček svíčkové omáčky, dobře rozmícháme a za stálého míchání přivedeme do varu. Omáčku vaříme za občasného míchání cca 5 minut. Do uvařené omáčky přimícháme smetanu a orestované žampiony a krátce povaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,559x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové žebírko se zeleninou na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist