Krůtí maso na kari
Suroviny
600 g krůtích prsou
2 lžíce hladké mouky
máslo na jíšku podle potřeby
2 lžičky kari
vývar z hovězího masa nebo masoxu
1/8 l smetany
1 žloutek
50 g krabího masa
sůl
bílý pepř

Postup
Maso uvaříme asi v litru osolené vody. V kastrolu připravíme na mírném ohni za stálého míchání jíšku z mouky a másla (nepřipálit), přidáme kari a zalijeme vývarem, umícháme hustou omáčku. Ve smetaně rozmícháme žloutek a vmícháme do vlažné omáčky, osolíme a opepříme a znovu ohřejeme. Uvařené maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Pak ho společně s krabím masem vložíme do omáčky.
Podáváme s česnekovou rýží (viz Přílohy - Rýže).
Poznámka: pokud by se žloutek vmíchal do horké omáčky, srazil by se.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7,914x

Komentáře receptu Krůtí maso na kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!