Krůtí maso na kari

Suroviny

600 g krůtích prsou
2 lžíce hladké mouky
máslo na jíšku podle potřeby
2 lžičky kari
vývar z hovězího masa nebo masoxu
1/8 l smetany
1 žloutek
50 g krabího masa
sůl
bílý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso uvaříme asi v litru osolené vody. V kastrolu připravíme na mírném ohni za stálého míchání jíšku z mouky a másla (nepřipálit), přidáme kari a zalijeme vývarem, umícháme hustou omáčku. Ve smetaně rozmícháme žloutek a vmícháme do vlažné omáčky, osolíme a opepříme a znovu ohřejeme. Uvařené maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Pak ho společně s krabím masem vložíme do omáčky.
Podáváme s česnekovou rýží (viz Přílohy - Rýže).

Poznámka: pokud by se žloutek vmíchal do horké omáčky, srazil by se.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,103x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.80 (počet: 5) 6.80 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí maso na kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist