Sýrový dort s rybízem

Suroviny

300 g červeného rybízu
250 g mletých sušenek BeBe
100 g másla
50 g drcených mandlí
25 g cukru
1 bílek
špetka mleté skořice
1 sáček červeného želé na dorty
máslo na vymazání

NÁPLŇ:
500 g lučiny
250 g smetany
100 g kysané smetany
100 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
2 vejce
2 žloutky
1 lžíce mandlového likéru Amaretto

recept nemá fotografii

Postup

Ze sušenek, cukru, skořice, mandlí, měkkého másla a bílku vypracujeme hladkou hmotu, kterou namačkáme na dno i stěny vymazané dortové formy a zapečeme při 180 °C, stačí pár minut.

Lučinu rozmícháme s oběma smetanami, cukry, vejci, žloutky, likérem. Krém nalijeme na vychladlý korpus ve formě, povrch uhladíme, formu obalíme alobalem, dáme do pekáčku naplněného vodou tak, aby sahala do poloviny dortové formy a vše dáme na 40 minut do trouby vyhřáté na 120 °C.

Dort necháme vychladit a mezitím rozpustíme želé ve 2 dcl vody, vmícháme do něj rybíz, dáme ho na dort a necháme ztuhnout v lednici.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,154x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sýrový dort s rybízem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist