Bramborový koláč
Suroviny
600 g třešní
300 g vařených a oloupaných brambor
250 g polohrubé mouky
180 g cukru
80 g tuku
1 vejce
1 sáček prášku do pečiva
Sůl
Tuk na vymazání
DROBENKA:
100 g polohrubé mouky
70 g cukru
70 g tuku
Postup
V míse smícháme mouku s cukrem na drobenku, přidáme změklý tuk a vše promneme důkladně prsty.
Třešně omyjeme a necháme okapat, případně vypeckujeme. V další míse utřeme změklý tuk se žloutkem a 2/3 cukru do pěny. Přidáme jemně nastrouhané brambory a mouchu smíchanou s práškem do pečiva. Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a zlehka ho vmícháme do bramborového těsta. Sníh rozetřeme na vymazaný plech, povrch rovnoměrně poklademe třešněmi a posypeme drobenkou.
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 40 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,628x
Komentáře receptu Bramborový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!