Bramborový koláč

Suroviny

600 g třešní
300 g vařených a oloupaných brambor
250 g polohrubé mouky
180 g cukru
80 g tuku
1 vejce
1 sáček prášku do pečiva
Sůl
Tuk na vymazání

DROBENKA:
100 g polohrubé mouky
70 g cukru
70 g tuku

recept nemá fotografii

Postup

V míse smícháme mouku s cukrem na drobenku, přidáme změklý tuk a vše promneme důkladně prsty.

Třešně omyjeme a necháme okapat, případně vypeckujeme. V další míse utřeme změklý tuk se žloutkem a 2/3 cukru do pěny. Přidáme jemně nastrouhané brambory a mouchu smíchanou s práškem do pečiva. Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a zlehka ho vmícháme do bramborového těsta. Sníh rozetřeme na vymazaný plech, povrch rovnoměrně poklademe třešněmi a posypeme drobenkou.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 40 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,628x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 1) 7.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist