Rumové vdolky

Suroviny

500 g hladké mouky
2,5 dl vlažného mléka
80 g másla
1 vejce
2 lžíce cukru
25 g droždí
1/2 lžičky soli
tuk na potření
moučkový cukr na posypání

RUMOVÉ BLUMY:
250 g blum
2 dl rumu
50 g marmelády dle chuti
2 sáčky vanilkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Do mísy prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a trochu vlažného mléka. Mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbylé mléko, cukr, vejce, rozpuštěné máclo a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout, dokud zdvojnásobí svůj objem. Pak z něj pomoučenou lžící vykrojíme bochánky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Trochu je "zplácneme", potřeme rozpuštěným tukem a necháme ještě asi 20 minut kynout a upečeme při 190 °C dozlatova, cca 35 - 40 minut.

Vypeckované a nakrájené blumy dusíme s rumem 15 minut, vmícháme marmeládu a cukr a povaříme do zhoustnutí. Horké blumy rozdělíme na prochladlé vdolky, pomoučkujeme a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,205x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rumové vdolky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist