Vepřové v pekáčku
Suroviny
tenké plátky vepřové krkovice nebo kýty
olej
sůl, pepř
mletá paprika
prolisovaný česnek
hořčice
rajčata
papriky
cibule
slanina
červené víno




Postup
Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, potřeme olejem a necháme alespoň 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným česnekem. Každý plátek ještě potřeme po jedné straně hořčicí.
Do vymazaného pekáčku vložíme plátky masa, pokryjeme krájenými rajčaty, paprikami, plátkami slaniny, cibulí a opět pokračujeme plátky masa. Když už nemáme přísady, zalijeme to červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem nebo poklicí a dáme do trouby. Pečeme při 180 °C do změknutí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,237x

Komentáře receptu Vepřové v pekáčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!