Vepřové v pekáčku
Suroviny
tenké plátky vepřové krkovice nebo kýty
olej
sůl, pepř
mletá paprika
prolisovaný česnek
hořčice
rajčata
papriky
cibule
slanina
červené víno
![Vepřové v pekáčku ukázka receptu Vepřové v pekáčku](/Content/Images/Recipes/383_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Vepřové v pekáčku ukázka receptu Vepřové v pekáčku](/Content/Images/Recipes/383_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, potřeme olejem a necháme alespoň 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným česnekem. Každý plátek ještě potřeme po jedné straně hořčicí.
Do vymazaného pekáčku vložíme plátky masa, pokryjeme krájenými rajčaty, paprikami, plátkami slaniny, cibulí a opět pokračujeme plátky masa. Když už nemáme přísady, zalijeme to červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem nebo poklicí a dáme do trouby. Pečeme při 180 °C do změknutí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 158x
![Počet hodnotících uživatelů: 2 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Vepřové v pekáčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!