Žampiony zapékané se smetanou

Suroviny

500 g drobných žampionů
40 g prorostlé slaniny
1 cibule
1 lžíce oleje
½ lžičky nasekaného rozmarýnu
1 lžička citrónové šťávy
sůl
pepř
150 ml zakysané smetany
1 žloutek
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce másla

recept nemá fotografii

Postup

Prorostlou slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony pečlivě očistíme, otřeme navlhčenou utěrkou. Větší kusy rozpůlíme, případně oloupeme hlavičky. Mezitím předehřejeme troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).

V kastrolu rozehřejeme olej a kostičky slaniny na něm škvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, cca 2 minuty. Přimícháme žampiony, nasekaný rozmarýn a lžičku citrónové šťávy a dusíme po dobu zhruba 5 minut. Směs osolíme a opepříme. Poté hotové houby přendáme do tukem vymazané zapékací nádoby.

Mezitím vyklepneme vejce, oddělíme žloutek, který pak rozmícháme se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou. Směsí zalijeme houby, navrch rozložíme na vločky nakrájené máslo. Zapékáme asi 20 minut a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,609x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žampiony zapékané se smetanou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist