Bifteky s omáčkou

Suroviny

1,5 kg hovězí svíčkové
100 g másla
1 jablko
1 pomeranč
3 lžíce oleje
1 svazek cibulky
česnek
tymián
petrželka
sůl
mletý pepř
300 mo červeného vína
50 ml pomerančové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Svíčkovou opláchneme pod vodou a osušíme. Nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý opepříme, okořením tymiánem a prolisovaným česnekem. Mezitím vymačkáme pomeranč, šťávu smícháme s olejem, do marinády vložíme maso. Necháme asi hodinu v ledničce. Potom maso vyjmeme, osolíme a pečeme na grilu. Potíráme pomerančovou marinádou. Během grilování maso jednou otočíme, aby se biftedy opekly z obou stran.

Na talířích je polijeme vinnou omáčkou, kterou si připravíme takto: Do červeného vína vložíme pokrájený pomeranč a jablko, cibulku, omáčku uvedeme k varu. Přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přidáme petrželku a nalijeme na maso.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 967x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4,00 (počet: 3) 4,00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bifteky s omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist