Bifteky s omáčkou

Suroviny

1,5 kg hovězí svíčkové
100 g másla
1 jablko
1 pomeranč
3 lžíce oleje
1 svazek cibulky
česnek
tymián
petrželka
sůl
mletý pepř
300 mo červeného vína
50 ml pomerančové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Svíčkovou opláchneme pod vodou a osušíme. Nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý opepříme, okořením tymiánem a prolisovaným česnekem. Mezitím vymačkáme pomeranč, šťávu smícháme s olejem, do marinády vložíme maso. Necháme asi hodinu v ledničce. Potom maso vyjmeme, osolíme a pečeme na grilu. Potíráme pomerančovou marinádou. Během grilování maso jednou otočíme, aby se biftedy opekly z obou stran.

Na talířích je polijeme vinnou omáčkou, kterou si připravíme takto: Do červeného vína vložíme pokrájený pomeranč a jablko, cibulku, omáčku uvedeme k varu. Přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přidáme petrželku a nalijeme na maso.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,825x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.00 (počet: 3) 4.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bifteky s omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist