Pikantní jehněčí guláš

Suroviny

1 kg jehněčího masa (např. plecka)
250 g cibule
500 g mrkve
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje
4 lžíce koňaku
250 ml bílého vína
500 ml masového vývaru
1 pomeranč
petrželka
sůl
mletý pepř
mletá paprika

recept nemá fotografii

Postup

Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu pečlivě očistíme a opereme. Cibuli rozkrájíme na půlkolečka, mrkev na tenké šikmé plátky a česnek prolisujeme. Kostky masa opečeme na tuku. Teprve potom je osolíme a okořeníme. Po chvíli přidáme pokrájenou zeleninu a vše krátce podusíme. Zalijeme koňakem, bílým vínem, vývarem a dusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti osolíme a okořeníme.

Pomeranč dobře omyjeme. Tence oloupeme kůru, kterou pokrájíme na nudličky. Petrželku nakrájíme najemno. Na nahřáté talíře dáme guláš, který posypeme pomerančovou kůrou a petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,171x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní jehněčí guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist