Hovězí pečeně s jablečnou omáčkou
Suroviny
1 kg zadního hovězího (loupaná plec)
200 g kořenové zeleniny
1 jablko
cca ½ l jablečného moštu
pepř
sůl
trochu oleje
cibule
polévkový vývar
rajský protlak
špek
kysaná smetana
vinný ocet
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Maso opepříme, osolíme. Na rozpáleném tuku ho zprudka osmažíme po všech stranách a vyjmeme z pánve. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém tuku. Vmícháme rajský protlak a mícháme do ztmavnutí omáčky. Podlijeme moštem a polévkovým vývarem a povaříme. Přidáme maso, na kostičky nakrájený špek a jablko a vložíme do trouby. Pod pokličkou dusíme v troubě na 200 °C ca 2 hodiny. Po dušení vyjmeme maso a omáčku propasírujeme. Na závěr přidáme kysanou smetanu a ocet pro dochucení. Zdobíme podušenými plátky nakrájených jablek.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 035x
![Počet hodnotících uživatelů: 1 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Hovězí pečeně s jablečnou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!