Tvarohový koláč

Suroviny

250 g polohrubé mouky
45 g tuku
40 g cukru
1,25 dl vlažného mléka
1 žloutek
15 g droždí
špetka soli
špetka strouhané citronové kůry
hladká mouka na vál
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

NÁPLŇ:
600 g měkkého tvarohu
250 g malin
150 g krémové zakysané smetany
100 g moučkového cukru
3 žloutky
1 bílek
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
1 sáček vanilkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Droždí, špetku cukru a lžičku mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, žloutek, citronovou kůru, kvásek, rozpuštěný vlažný tuk a špetku soli a za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Žloutky na náplň rozšleháme se smetanou, oběma druhy cukru a pudinkovým práškem.

Z bílku ušleháme sníh, do kterého vmícháme tvaroh, maliny a žloutkovou směs. Vykynulé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou dortovou formu. Rozetřeme na něj náplň a pečeme zakryté alobalem zhruba hodinu při 180 °C. Asi 15 minut před dopečením alobal odstraníme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,067x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tvarohový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist