Košíčky s whisky creamem

Suroviny

125 g moučkového cukru
250 g másla
350 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
nastrouhaná citronová kůra

KRÉM:
200 g másla
100 ml whisky creamu
100 g moučkového cukru
100 g strouhané čokolády

recept nemá fotografii

Postup

Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme v míse změknout. Přimícháme cukr a vejce a vymícháme do pěny. Přisypeme prosátou mouku a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 hod odležet v lednici.

Mezitím si připravíme krém - změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme whisky cream. Do formiček na košíčky dáme kousek těsta a vymačkáme ho až ke kraji.

Košíčky pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C asi 15 - 20 minut. Po upečení košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Do vychladlých košíčků pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Pozn.: Místo whisky creamu lze použít rum nebo vaječný koňak, případně čokoládový, kokosový nebo kávový likér.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,984x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.50 (počet: 2) 5.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Košíčky s whisky creamem

anonym: Saturday, January 1, 2011
Dělala sem to, a bylo to pěkně divný.
Vzhledově krásné, ale chuťově hnus !

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist